Succesvolle digitale première

De Koninklijke Belgische Handbalfederatie is begin deze maand, samen met de Ligue Francophone de handball en de Vlaamse Handbalfederatie, eindelijk het digitale tijdperk ingetreden door het digitale wedstrijdblad in te voeren.Gedaan met de klassieke wedstrijdbladen en gedaan met de soms moeilijk te ontcijferen handschriften. Voortaan gebeurt alles digitaal en zijn de uitslagen van alle wedstrijd in nationale, liga’s en regio’s vrijwel meteen na afloop terug te vinden op de vernieuwde website van de KBHB.

Er zijn talloze meetings aan besteed en er zijn minstens evenveel discussies over gevoerd tussen voor- en tegenstanders. Maar uiteindelijk is het digitale wedstrijdblad een feit. Een vooruitgang voor iedereen, niet in het minst voor de sport. “Sinds mijn aanwerving bij de Vlaamse Handbalvereniging in december 2020 heb ik meteen proberen werk te maken van het digitale wedstrijdblad”, zegt secretaris-generaal bij de KBHB en VHV Dries Boulet. “De jaren daarvoor waren al verschillende acties ondernomen, zonder succes. Omdat het onnodig is om het warme water opnieuw uit te vinden zijn we de markt opgegaan en hebben we een bestaand systeem afgesteld op de noden van de KBHB, VHV en LFH. Eens dat er was moest er getest worden en dat testwerk is nu eindelijk afgerond. Op 3 december was het eindelijk zover en werd in heel het land het digitaal wedstrijdblad officieel in alle competities gebruikt. Van de wedstrijden op regio en VHV-niveau zijn er maar liefst 98 van de 103 succesvol doorgestuurd naar het systeem Big Captain. Bij de 5 wedstrijden waar het misliep spreken we in 4 gevallen van een technisch probleem. Slechts 1 probleem was te wijten aan onvolledigheid. Ook bij de LFH waren er vrijwel geen problemen. Voor wat betreft de KBHB spreken we zelfs van een 100% succesratio. Een onverhoopt succes!

Het gevolg is dat fans, partners en pers meteen na afloop van een wedstrijd de uitslagen kunnen raadplegen op de vernieuwde website van de KBHB: www.handballbelgium.beDit is voor iedereen binnen onze handbalfamilie een grote stap voorwaarts”, zegt Dries Boulet. “In naam van alle nationale en regionale bestuurders wil ik iedereen bedanken die zich heeft ingezet voor het welslagen van dit project.”