T1 Portengen in aanloop naar de Bekerwedstrijd

Morgenavond spelen de Heren van HUBO Handbal de ½ Finale vd Beker van België.
Tegenstander is Sezoens Achilles Bocholt, de autoritaire leider in de BeNeleague.

Bocholt schakelde eerder Tournai uit en HUBO Handbal plaatste zich door Kreasa Houthalen te verslaan.
In de Damburg wacht onze heren een moeilijke, maar zeker niet onhaalbare opdracht, volgens T1 Peter Portengen:

“Deze wedstrijd leeft zeker wat meer dan anderen, temeer omdat de Final 4 vd BeNe-League al een tijdje moeilijk of niet meer haalbaar was. We hebben slechts een paar dagen om ons voor te bereiden, na de wedstrijd in Visé en enkele jongens hebben nog wat last van kleine kwaaltjes, maar we verwachten dat iedereen fit geraakt. Deze ronde wordt beslecht in 1 wedstrijd dus er is geen herkansing. Het moet morgenavond meteen goed zitten, vanaf de start.”

 

Als coach won ik 10 x de Beker in Nederland, dus ik snap zeker het belang en de aantrekkingskracht van zulke wedstrijden. Het is jammer dat we niet voor eigen publiek kunnen spelen en de loting had, met wat geluk, ook wel iets gunstiger kunnen zijn, maar tenslotte moet je, om de Beker in de wacht te slepen, van elk sterk team kunnen winnen.

Bocholt heeft een sterk team, maar we focussen ons op eigen kunnen. De spelers zullen er alles aan doen de finale te halen en we rekenen erop de onze supporters in grote getalen aanwezig zullen zijn in de Damburg.”, aldus Peter, die ook volgend seizoen hoofdcoach zal zijn van HUBO Handbal.